eHealth

digitale ondersteuning, blended care

E mental health is het toepassen van digitale methoden in psychologische zorg. Dit kan gaan om vragenlijsten of registratie-opdrachten, maar ook om een online therapiemodule die wordt ingezet naast de face-to-face gesprekken. Hierbij wordt dus gecombineerde behandeling ingezet. Deze digitale ondersteuning kan een waardevolle aanvulling zijn. Als cliënt kan je op je eigen moment en in je eigen tempo werken aan delen van de behandeling. Je kunt op een rustige manier informatie nog eens doorlezen, en tussen de sessies in kan je gemakkelijk aan opdrachten werken.

Loman Psychologiepraktijk maakt gebruikt van digitale behandelmodules. Deze bevatten o.a. informatie over de psychische klachten en invulopdrachten (bijvoorbeeld registraties wanneer en hoe vaak bepaalde klachten voorkomen, of 'gedachtenschema's' die helpen helder te krijgen welke gedachten, gedragingen en gevoelens een rol spelen bij je psychische klachten. En hulpmiddelen om deze gedachtenpatronen bij te sturen).

Daarnaast is er de mogelijkheid tot e-consulten. Dit betekent dat de behandeling kan plaatsvinden in de praktijk in Wierden, maar ook (deels of volledig) via beeldbellen.