Anke Loman

GZ-psycholoog

Wierden en omgeving

persoonlijk, open-minded en inzichtgevend: zomaar een paar woorden die bij mijn benadering als psycholoog passen. Ik geloof dat goede psychische hulp het steuntje in de rug kan zijn om je leven weer op te pakken.

Over mij

Wie ben ik en waar sta ik voor?

Mijn naam is Anke Loman, GZ-psycholoog en praktijkhouder. Ik geloof in een professionele en persoonlijke benadering van cliënten, en in samen aan de behandeling werken om tot verandering en klachtenvermindering te komen. Rust, empathie en open-mindedness passen bij mijn benadering. Als het nodig is voor het therapieproces kan ik me ook confronterend en nuchter opstellen. Ik veroordeel niet en ben transparant over mijn overwegingen en werkwijze. Ik hanteer wetenschappelijk gefundeerde behandelmethoden.

Over de praktijk

Basis-generalistische GGZ in Wierden e.o.

Loman psychologiepraktijk is een vrijgevestigde (solo)praktijk voor cliënten van 18 jaar en ouder. Ik ondersteun mensen met psychische klachten die er zelf even niet meer uitkomen; die vastlopen omdat problemen te langdurig of te complex zijn om alleen op te lossen. Ik geloof dat goede diagnostiek en behandeling het nodige duwtje in de rug kunnen zijn om de draad van het leven weer op te pakken. Door psychologische hulp krijg je weer ruimte in je hoofd voor positiviteit en voor de dingen die belangrijk voor je zijn in het leven. Als psycholoog help ik graag om weer overzicht te krijgen, en inzicht in het ontstaan van je klachten. We werken samen aan het ontdekken van patronen en valkuilen, en aan manieren van gedragsverandering voor de lange termijn.

Voor wie?

Loman Psychologiepraktijk biedt diagnostiek en behandeling binnen de basis-generalistische GGZ. Hieronder vallen lichte tot matig ernstige, niet-complexe psychische stoornissen. Dit kunnen klachten zijn die te maken hebben met depressie, angst, psychotrauma, verwerking en lichamelijke ziekte. Overleg met uw huisarts of uw klachten binnen het bestek van de basis-generalistische GGZ behandeld kunnen worden. Naast face-to-facecontacten kan in overleg gekozen worden voor beeldbelconsulten en is in veel gevallen blended behandeling (ondersteuning middels e-health, naast de gesprekken) mogelijk

Aanmelden

Heeft de huisarts u verwezen naar Loman Psychologiepraktijk? Dan kunt u contact opnemen voor een afspraak via info@lomanpsychologie.nl of 0621591133. U ontvangt dan een folder van de praktijk, een aanmeldformulier en een voorstel voor een datum en tijd voor een eerste gesprek. Het aanmeldformulier kunt u meenemen naar dit eerste gesprek. Na de intake kan behandeling aansluitend plaatsvinden.

Folder: type: asset-hyperlink id: 12OEGaviFQjPG1DY75rOoV

Aanmeldformulier: type: asset-hyperlink id: 4JMiNzwEcdWtLm6CNMQGrY

Wachttijd

Er geldt een aanmeldstop. In verband met mijn aankomend zwangerschapsverlof per eind oktober 2024 kan ik op dit moment geen nieuwe trajecten starten. (geüpdatet: 27-06-2024).

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling is gestart binnen 10 weken vanaf de intake. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Opleiding en ervaring

in het kort

Als GZ-psycholoog ben ik breed opgeleid (neuropsychologie, klinische psychologie, gezondheidszorgpsychologie). Mijn bachelor en master psychologie heb ik afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen, evenals de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog.  

De afgelopen jaren heb ik brede behandelervaring opgedaan, o.a. in diverse ziekenhuizen, verpleeghuizen en in de GGZ (neuropsychiatrie, volwassenen GGZ). Ik heb lange tijd als medisch psycholoog gewerkt bij het MST in Enschede. Recent heb ik de overstap gemaakt naar Dimence specialistische GGZ, waar ik naast mijn solopraktijk 3 dagen per week blijf werken. Hier voer ik vooral behandelingen uit van depressies, angststoornissen en complex trauma, en diagnostiek naar psychische klachten, persoonlijkheid, intelligentie, ASS en ADHD, en soms een neuropsychologisch onderzoek.

Ik werk met veel plezier in regio Twente en heb een breed netwerk van zorgverleners. Zo zijn er korte lijnen en kan indien nodig doorverwijzing plaatsvinden voor (aanvullende) behandeling of uitgebreidere diagnostiek (bijvoorbeeld naar persoonlijkheid, intelligentie, autisme of ADHD).

Vergoeding

Verzekerde zorg

U kunt bij Loman Psychologiepraktijk terecht als uw huisarts verwijst naar de Generalistische Basis GGZ. In 2024 valt deze zorg onder de basisverzekering. Voor iedereen geldt wel dat eerst het eigen risico (minimaal €385,-) moet worden aangesproken als dat nog niet bij andere zorgverleners is gebeurd.

Loman Psychologiepraktijk heeft voor 2024 contracten met de volgende zorgverzekeraars afgesloten:

  • Menzis, Anderzorg, HEMA, VinkVink

  • Caresq, Aevitae / EUcare

  • DSW, inTwente, Stad Holland

  • Salland, HollandZorg, ENO

  • Zorg & Zekerheid, AZVZ

  • ASR, a.s.r.-IkKiesZelf

  • Achmea, Zilveren Kruis, Interpolis, Pro Life, FBTO, De Friesland, Zie Zo, AON, Studenten Goedverzekerd

  • VGZ, Univé, Zekur.nl, United Consumers VGZ, VGZ-Bewuzt, UMCzorgverzekering, IZA VGZ, IZZ VGZ

  • ONVZ,  Jaaah, VvAA

Voor verzekeringen waar Loman Psychologiepraktijk geen contract mee heeft, geldt het volgende: het deel van de kosten dat door zorgverzekeraars vergoed wordt, is per verzekeraar en pakket verschillend. Kijk in uw polisvoorwaarden of vraag bij uw verzekeraar welk deel van niet-gecontracteerde generalistische-basis GGZ vergoed wordt, als u wilt weten welk deel u zelf moet betalen.

Meer informatie over de tarieven van Loman Psychologieprktijk is type: entry-hyperlink id: 5h3CACix2ziSW7bKcQ3BZz te vinden

Contactgegevens

Zo bereikt u ons

Adres praktijk: Schoolstraat 27 7642 AS Wierden

Loman Psychologiepraktijk bevindt zich in gezondheidscentrum de Zonnehoed in Wierden. Parkeren (fiets/auto) kan kosteloos op het terrein.

info@lomanpsychologie.nl

06-21591133

AGB praktijk: 94066386

AGB zorgverlener: 94106897

BIG registratie: 39927037225

KvK nummer: 83353550

Coronavirus

maatregelen covid-19

Loman Psychologiepraktijk bevindt zich in gezondheidscentrum De Zonnehoed in Wierden. Hier worden de hygiënemaatregelen en gedragsregels nageleefd die het RIVM aanbeveelt. Indien nodig kunt u uw afspraak in dit verband kosteloos annuleren. Verder verdient het in deze periode aanbeveling om pas kort voor de afgesproken tijd naar de praktijk te komen; zo hoeft u niet lang in de wachtkamer te wachten. In de praktijk kan voldoende afstand bewaard worden.